STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 21:55

ZDA ne podpirajo preiskave ICC glede Izraela

ZDA ne podpirajo morebitne preiskave ravnanja Izraela v Gazi s strani Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC), je danes na novinarski konferenci povedala tiskovna predstavnica Bele hiše Karin Jean-Pierre. Izraelski mediji ugibajo, da bodo tožilci ICC kmalu izdali obtožnice proti izraelskim predstavnikom zaradi vojne v Gazi.

za uredništva pregled tiska 20:53

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (30. 4.)

Tuje tiskovne agencije so med drugim poročale o tem, da je Inštitut 8. marec prejšnji teden začel zbirati podpise v okviru evropske pobude Moj glas, moja izbira za varno in dostopno umetno prekinitev nosečnosti v Evropi.

svet 20:45

V Gruziji 20.000 protestnikov proti spornemu zakonu o tujih agentih

V Gruziji se je v nedeljo okoli 20.000 ljudi zbralo na shodu, na katerem so pozvali vlado, naj umakne sporen predlog zakona o tujih agentih, ki bi omejil delovanje iz tujine financiranih medijskih in nevladnih organizacij. Vladajoča stranka Gruzijske sanje je v odgovor na te proteste danes zvečer organizirala veliki shod v podporo vladi.

svet 20:43

Ekvador na ICJ vložil tožbo proti Mehiki zaradi azila za nekdanjega podpredsednika

Ekvador je danes na Meddržavnem sodišču (ICJ) vložil tožbo proti Mehiki, ker je ta odobrila azil nekdanjemu ekvadorskemu podpredsedniku Jorgeju Glasu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Glasa so ekvadorske oblasti nedavno prijele v sporni raciji na mehiškem veleposlaništvu v Quitu, zaradi česar je Mehika že vložila tožbo proti Ekvadorju.