Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 12:44

Sanacijski program za odpravo posledic poplav težak 2,3 milijarde evrov

Vlada je na današnji seji sprejela sanacijski program za odpravo posledic poplav. Za sanacijo po avgustovski ujmi v petih letih predvideva 2,3 milijarde evrov, od tega letos 360 milijonov evrov, je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil podpredsednik vlade Matej Arčon.

Slovenija 12:44

Zastopnica slovenskih ribičev: Odločitev ESČP veliko razočaranje

Odločitev Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP), da pritožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi kazni za ribolov v Piranskem zalivu niso dopustne, je negativno presenečenje in veliko razočaranje, je danes dejala zastopnica ribičev Maja Menard. V izjavi za medije je še ocenila, da je sodišče v celoti sledilo argumentaciji Hrvaške.

gospodarstvo 12:44

Posavske družbe in samostojni podjetniki lani poslovali bolje, zadruge slabše

Posavske gospodarske družbe so lani kljub znižanju prihodkov ustvarile rekorden dobiček in višjo dodano vrednost. Povprečna plača v družbah je znašala 2252 evrov. Bolje so poslovali tudi posavski samostojni podjetniki, slabše pa kmetijske zadruge, kažejo danes predstavljeni podatki krške izpostave Ajpesa.

svet 12:41

Novoizvoljeni slovaški predsednik predlaga ustavitev predvolilne kampanje

Novoizvoljeni predsednik Slovaške Peter Pellegrini je danes v luči napetih družbenih razmer po sredinem poskusu atentata na premierja Roberta Fica skupaj z odhajajočo predsednico Zuzano Čaputovo stranke pozval, naj začasno ustavijo ali vsaj omilijo svoje predvolilne dejavnosti, poroča slovaška tiskovna agencija Tasr.

svet 12:09

Jandroković znova izvoljen za predsednika sabora

Z izvolitvijo Gordana Jandrokovića na mesto predsednika se je danes konstituiral 11. sklic hrvaškega sabora. Jandrokovića so poslanci potrdili s 144 glasovi za in šestimi proti, s čimer je ta izkušeni politik iz vrst vladajoče HDZ še tretjič prevzel vodenje parlamenta, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

promet 12:07

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče na štajerski avtocesti oviran promet med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru.