Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet kultura 15:59

Baby Lasagna se je odrekel vladnemu denarju v prid bolnim otrokom

Hrvaški zvezdnik Baby Lasagna, ki je na evrovizijskem tekmovanju na Švedskem s pesmijo Rim Tim Tagi Dim pristal na drugem mestu, se je izkazal tudi na humanitarnem področju. Precej visok znesek v višini 50.000 evrov, ki mu ga je namenila hrvaška vlada, je odklonil in prosil, naj ga raje nakažejo organizacijam, ki se ukvarjajo z bolnimi otroki.

šport 15:57

Gajser v Francijo na popravni izpit

Konec tedna se bodo motokrosisti v Saint Jean d'Angelyju merili na sedmi tekmi svetovnega prvenstva za veliko nagrado Francije. V karavani razreda MXGP bosta znova tudi Slovenca Tim Gajser in Jan Pancar.

Slovenija 15:56

ESČP odločilo, da tožbe slovenskih ribičev proti Hrvaški niso dopustne

Evropsko sodišče za človekove pravice je danes v primeru pritožb slovenskih ribičev proti Hrvaški zaradi kazni za ribolov v Piranskem zalivu soglasno odločilo, da pritožbe niso dopustne. Ribiči so tako odločitev pričakovali. Vlada poudarja, da odločitev ne vpliva na arbitražno razsodbo in da bo ribičem še naprej nudila pomoč.

gospodarstvo 15:50

Povezovanje evropskih nacionalnih združenj za vodik

Evropska nacionalna združenja za vodik, med njimi Nacionalno združenje za vodik Slovenije, so v nizozemskem Rotterdamu podpisala listino o sodelovanju. Namen je okrepiti sodelovanje in usmerjati skupna prizadevanja za vzpostavitev ugodnih pogojev za vodilno vlogo Evrope v vodikovih tehnologijah.