Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 14:20

Mali delničarji proti izglasovanemu umiku Intereurope z borze

Skupščina koprske logistične družbe Intereuropa, ki je v večinski lasti Pošte Slovenija, je danes izglasovala, da se družba umakne z Ljubljanske borze. Denarna odpravnina za iztisnjene delničarje znaša 1,57 evra na delnico. Mali delničarji menijo, da to ni poštena vrednost, proti sklepu pa so napovedali izpodbojne tožbe.

Slovenija 14:12

Na Ravnah dočakali odprtje centra starejših in obnovljenega dvorca Javornik

Na Ravnah na Koroškem so danes slovesno odprli Center starejših KO-RA in obnovljeni dvorec Javornik. Gre za sodoben večnamenski objekt za izvajanje dnevnih oblik varstva, začasnih namestitev za starejše, pri čemer je na voljo tudi 25 mest za intencionalno namestitev starejših. Investicija je bila vredna okoli osem milijonov evrov.

svet 14:06

Milano prizadele obilne padavine in poplave

Italijansko metropolo Milano in deželo Lombardijo so prizadele obilne padavine. Vse več skrbi jim povzroča naraščanje reke Lambro, ki je v sredo ponekod že prestopila bregove in poplavila dele mesta, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

svet 14:05

Zelenski poroča o delni stabilizaciji harkovske fronte

Potem ko je ukrajinska vojska v zadnjih dneh priznala taktične uspehe ruskih sil in se umaknila z nekaterih položajev v harkovski regiji, je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski v sredinem večernem nagovoru zagotavljal, da so uspeli delno stabilizirati položaj na bojišču.