Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 13:27

Zasavska podjetja lani še izboljšala poslovne rezultate

Zasavske družbe so lani znova izboljšale rezultate poslovanja. Po besedah direktorice območne enote Ajpesa Irene Murnc rast neto dodane vrednosti in neto čistega dobička ni bila zgolj nominalna, pač pa je bilo povečanje realno tudi upoštevajoč inflacijo. Povečalo se je število zaposlenih, povprečne plače na zaposlenega pa so realno ohranile raven.

šport 13:18

Netlix z Mokom v dokumentarce z iger v Parizu

Mednarodni olimpijski komite (Mok) in ponudnik pretočnih vsebin Netflix želita posneti tri dokumentarne serije o športnikih, ki bodo nastopili na letošnjih olimpijskih igrah v Parizu. V dokumentarnih serijah naj bi v osrednjih vlogah bili košarkarji, telovadka Simone Biles in najhitrejši atleti.

gospodarstvo 13:16

Cinkarna Celje predstavila projekt ravnanja z odpadno kislino

Cinkarna Celje je danes predstavila projekt ravnanja z odpadno kislino iz proizvodnje titanovega dioksida. Z nevtralizacijo kisline nastane bela sadra, ki je lahko glavna sestavina za proizvodnjo mavčnih plošč in tudi surovina za proizvodnjo cementa. Enakovredno namreč nadomešča naravno sadro, ki jo kopljejo v kamnolomih.

svet 13:12

Na Nizozemskem znane podrobnosti koalicijske pogodbe, kandidat za mandatarja še ne

Vodja nizozemske skrajno desne Stranke za svobodo (PVV) Geert Wilders je danes predstavil nekaj ciljev koalicijskega sporazuma, ki ga je v sredo sklenil s tremi partnerji, pri čemer je poudarek dal na omejevanje priseljevanja. Kandidat za mandatarja naj bi bil nekdanji laburistični minister Ronald Plasterk, vendar imena še niso uradno potrdili.

gospodarstvo 13:11

EBRD bo še naprej vodila Odile Renaud-Basso

Evropsko banka za obnovo in razvoj (EBRD) bo tudi naslednja štiri leta vodila Odile Renaud-Basso, so sporočili iz banke. Na današnjem glasovanju na zasedanju v Erevanu je kot edina kandidatka prejela večino glasov guvernerjev in večino glasov držav članic EBRD.

Slovenija 13:11

Za učinkovitejšo helikoptersko nujno medicinsko pomoč predlagana selitev baze v Lesce

Gorska reševalna služba Radovljica predlaga selitev baze helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) z Brnika v Lesce. Predlog so na sredinem posvetu v Radovljici podprli tudi vodstvo brniške HNMP, Občina Radovljica, ministrstvo za zdravje in civilna zaščita. Prepričani so, da bi selitev baze in namenski helikopterji izboljšali učinkovitost.

Slovenija 13:06

Pred preiskovalno komisijo DZ zaslišali podizvajalce in poslovne partnerje Nivo Eko

Preiskovalna komisija DZ o domnevno nezakonitem financiranju političnih strank je danes zaslišala podizvajalca oziroma poslovnega partnerja Nivo Eko, ki mu očita, da naj bi v zameno za koncesije oglaševalo v medijih blizu SDS. Direktorja NGN Eko Tadej Hat in DL Naložbe Gregor Napret sta potrdila sodelovanje z Nivo Eko in oglaševanje v teh medijih.