Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet kultura 5:30

Milanska Scala lani z rekordno prodajo vstopnic

Milanska Scala je lansko leto sklenila z 8,7 milijona evrov dobička. Pozitiven rezultat poslovanja je med drugim posledica prodaje vstopnic, ki je lani dosegla rekordnih 37,4 milijona evrov. Povečanje poslovnih rezultatov od leta prej je po besedah milanskega župana Giuseppeja Sale, predsednika fundacije Scala, ki upravlja operno hišo, dvomestno.

Slovenija 5:00

Ob mednarodnem dnevu celiakije opozorila o velikem številu neodkritih bolnikov

Ob mednarodnem dnevu celiakije Slovensko društvo za celiakijo opozarja, da izredno velik del bolnikov ostaja neodkrit. Edino zdravilo je stroga bezglutenska dieta, ob tem pa opozarjajo na neenakost in socialno izolacijo bolnikov ob prehranjevanju izven doma ter na dva do sedemkrat dražje izdelke brez glutena od običajnih izdelkov.

Slovenija 0:30

Sodišče v Strasbourgu danes o pritožbi slovenskih ribičev na hrvaške kazni

Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) bo danes objavilo odločitev v povezavi s postopkom slovenskih ribičev proti Hrvaški. Ribiči so se na sodišče v Strasbourgu obrnili, ker jim hrvaški organi za ribolov na območju v Piranskem zalivu, ki je v skladu z arbitražno razsodbo pripadlo Sloveniji, zaračunavajo kazni.

gospodarstvo 0:30

Vlada o programu odprave posledic škode po avgustovskih poplavah

Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala program odprave posledic neposredne škode na stvareh zaradi močnih neurij z večdnevnim obilnim deževjem s poplavami in plazovi 4. avgusta 2023. Program je ključen za zagotavljaje virov ter realizacijo ukrepov pri obnovi po največjih poplavah v Sloveniji.

gospodarstvo 15.5.2024 23:48

NLB objavila prevzemno namero za odkup delnic Addiko Bank

NLB je danes objavila namero za objavo javne prevzemne ponudbe za odkup vseh delnic družbe Addiko Bank. Za delnico bo ponudila 20 evrov, zmanjšano za morebitna prihodnja izplačila dividend. Z objavo ponudbe želi NLB v Addiko pridobiti znaten večinski delež, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke.