Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 10:52

Plavajoči pomol za dostavo pomoči Gazi zasidrali pred obalo

Plavajoči pomol za dostavo pomoči v oblegano in z vseh strani zaprto Gazo, ki ga je ameriška vojska sestavila v začetku maja, so davi po zamudah zaradi slabega vremena vendarle uspeli zasidrati pred obalo, so sporočili iz osrednjega poveljstva ameriške vojske (Centcom).

gospodarstvo 10:49

Marca znova rekordno število delovno aktivnih

Število delovno aktivnih se je marca v Sloveniji vnovič zvišalo in tako doseglo nov rekord. Na mesečni ravni je poraslo za 0,3 odstotka, na letni pa za 1,4 odstotka na 944.300. V mesečni primerjavi je bila rast z 1,2 odstotka najbolj izrazita v gradbeništvu, predvsem na račun tujih državljanov, je danes objavil državni statistični urad.

gospodarstvo 10:40

Honda bo podvojila investicije v električna vozila

Japonski proizvajalec vozil Honda bo podvojil načrtovane investicije v električna vozila do leta 2030. Po najnovejši napovedi bo podjetje do konca desetletja v električna vozila vložilo 10.000 milijard jenov (59,5 milijarde evrov).

Slovenija 10:38

Fajon za stopnjevanje pritiska na Izrael in ZDA za končanje konflikta v Gazi

Države na Bližnjem vzhodu so zaskrbljene zaradi vojne v Gazi, pa tudi zaradi zastoja v pogajanjih o premirju, je po zaključku bližnjevzhodne turneje v sredo za STA dejala zunanja ministrica Tanja Fajon. S politiki, s katerimi se je sestala, so se strinjali, da je treba stopnjevati pritisk na Izrael in ZDA za končanje konflikta v Gazi.

šport 10:32

Za namiznoteniško krono Maribor in Savinja

V tretji polfinalni tekmi končnice v 1. SNTL za moške je Savinja I v Murski Soboti s 4:3 premagala domačo Muro Soboto I in se prvič v svoji zgodovini uvrstila v finale namiznoteniškega državnega prvenstva, bo v kjer se bo pomerila z Mariborom. Prva tekma bo v soboto, 25. maja, v Mariboru. Ekipi igrata na dve zmagi.

Slovenija 10:32

Pogrešan je 78-letnik iz Črnomlja

Od srede je pogrešan 78-letni Ivan Mavsar iz Gornje Pake v Črnomlju. Visok je okoli 170 centimetrov in ima sive lase. Nazadnje so ga opazili, ko je v jutranjih urah od doma v Gornji Paki odšel na vlak proti Ljubljani. Oblečen je bil v črne hlače, črno jakno in črno belo srajco, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto.

šport 10:24

Fifa bo v Bangkoku izbrala prireditelja SP v nogometu za ženske

Letni kongres Mednarodne nogometne zveze (Fifa) bo v petek Bangkoku na Tajskem izbral prireditelja svetovnega prvenstva v nogometu za ženske leta 2027. Delegati bodo izbirali med kandidaturama Brazilije in skupno kandidaturo Belgije, Nizozemske in Nemčije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.