Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija svet 20:34

V Strasbourgu obeležujejo 75. obletnico delovanja Sveta Evrope

S slovesnostjo v operni hiši v Strasbourgu so danes obeležili 75. obletnico delovanja Sveta Evrope. Generalna sekretarka SE Marija Pejčinović Burić je v nagovoru izpostavila glavne dosežke Sveta Evrope skozi leta in poudarila pomen več kot 200 sprejetih aktov in konvencij, vključno z Evropsko konvencijo o človekovih pravicah.

šport 20:22

Sara Tokić v drugi krog olimpijskih kvalifikacij

Slovenska namiznoteniška igralka Sara Tokić še naprej uspešno nastopa v Sarajevu na olimpijskih kvalifikacijah. Slovenka se je po treh zmagah prebila v drugi del kvalifikacij za letošnje OI v Parizu.

svet 20:10

Palestinski predsednik: Hamas je Izraelu ponudil izgovor za napad na Gazo

Palestinski predsednik Mahmud Abas je danes dejal, da je palestinsko islamistično gibanje Hamas z napadom na izraelskem ozemlju 7. oktobra lani Izraelu ponudilo več izgovorov in opravičil za napad na Gazo. Hamas je v odzivu izrazil obžalovanje zaradi njegove izjave in arabske države pozval, naj ustavijo izraelsko agresijo v Gazi.

svet 19:40

Rusija po navedbah Nata nima zmogljivosti za strateški preboj pri Harkovu

Rusija nima zmogljivosti za strateški preboj pri ukrajinskem Harkovu, je po današnjem zasedanju vojaškega odbora zveze Nato v Bruslju povedal vrhovni poveljnik Natovih sil v Evropi, ameriški general Christopher Cavoli. Izrazil je prepričanje, da bo ukrajinska vojska uspela zadržati frontno črto.