Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 11:25

Hokejiste Olimpije okrepil kanadski branilec

Kanadčan Arvin Atwal je nova okrepitev obrambne vrste hokejistov Olimpije Ljubljana, so sporočili iz kluba. Tam so igralca opisali kor dinamičnega branilca, ki je učinkovit tudi v fazi napada

gospodarstvo 11:12

V prvem četrtletju najmanj prostih delovnih mest v treh letih

Število prostih delovnih mest se je v Sloveniji v prvem četrtletju letos četrtič zapored znižalo in pristalo na najnižji ravni v zadnjih treh letih. Med januarjem in koncem marca jih je bilo na voljo okoli 20.500, kar je 1,7 odstotka manj kot v zadnjem četrtletju lani in 15,2 odstotka manj kot v prvem četrtletju lani, je objavil statistični urad.

šport 11:08

Sara Tokić uspešno začela olimpijske kvalifikacije

Mlada slovenska namiznoteniška igralka Sara Tokić je uspešno začela kvalifikacije za olimpijske igre v Parizu. V Sarajevu je bila s 4:2 v nizih boljša od Ukrajinke Margarite Pesotske. Danes jo čakata še dvoboja z Latvijko Sabino Musajevo in Turkinjo Sibel Altinkaya.

svet 10:52

Plavajoči pomol za dostavo pomoči Gazi zasidrali pred obalo

Plavajoči pomol za dostavo pomoči v oblegano in z vseh strani zaprto Gazo, ki ga je ameriška vojska sestavila v začetku maja, so davi po zamudah zaradi slabega vremena vendarle uspeli zasidrati pred obalo, so sporočili iz osrednjega poveljstva ameriške vojske (Centcom).

gospodarstvo 10:49

Marca znova rekordno število delovno aktivnih

Število delovno aktivnih se je marca v Sloveniji vnovič zvišalo in tako doseglo nov rekord. Na mesečni ravni je poraslo za 0,3 odstotka, na letni pa za 1,4 odstotka na 944.300. V mesečni primerjavi je bila rast z 1,2 odstotka najbolj izrazita v gradbeništvu, predvsem na račun tujih državljanov, je danes objavil državni statistični urad.