Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 14:02

Razmere za nemške samostojne podjetnike aprila nekoliko boljše

Razmere za samostojne podjetnike so se v Nemčiji aprila nekoliko izboljšale, ugotavlja münchenski inštitut za gospodarske raziskave Ifo. Ifov kazalnik razpoloženja med samostojnimi podjetniki se je aprila v primerjavi z marcem znižal za 1,8 točke na -13,8 točke. Nekoliko je popustil tudi pesimizem glede prihodnosti.

kultura 13:58

Slovenski dnevi knjige v Mariboru z osrednjo gostjo Barbaro Korun

27. Slovenski dnevi knjige v Mariboru, ki se bodo odvili prihodnji teden, bodo potekali pod sloganom Na preži. Poleg knjižnega sejma bo na programu ponovno vrsta različnih literarnih dogodkov, osrednja gostja bo letos pesnica Barbara Korun. Festival se je ob tem zavezal k organizaciji s čim manj odpadkov.

Slovenija 13:48

Celjski policisti odvzeli prostost osumljencu požigov

Celjski policisti so prejšnji teden odvzeli prostost 38-letnemu Celjanu, osumljenemu, da je v zadnjem letu storil več kaznivih dejanj, povezanih s požigi. Osumljenega so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave Celje.

kultura 13:45

Ljubljanske potujoče knjižnice vozijo že 50 let

Ob 50. obletnici Potujoče knjižnice Ljubljana je v sklopu Festivala in strokovnega posvetovanja potujočih knjižnic na Kongresnem trgu na voljo ogled 18 polno opremljenih bibliobusov iz Slovenije in tujine. Na današnjem odprtju festivala so poudarili dostopnost do knjig in informacij, ki jih omogočajo potujoče knjižnice.

svet gospodarstvo 13:44

EU v preiskavo Facebooka in Instagrama glede zaščite otrok

Evropska komisija je sprožila uradno preiskavo podjetja Meta, v okviru katere bo med drugim ugotavljala, ali sistemi na njegovih družbenih omrežjih Facebook in Instagram spodbujajo vedenjske odvisnosti pri otrocih. V Bruslju niso prepričani, da je podjetje Meta storilo dovolj za zmanjšanje tveganj negativnih učinkov na zdravje mladih Evropejcev.

gospodarstvo 13:35

Na 26. razstavi Internautica toliko plovil kot v zlatih časih

Na 26. mednarodni razstavi navtike Internautica, ki od danes do nedelje poteka v Marini Portorož, je po slabšem obdobju zaradi covida-19 spet toliko plovil kot v zlatih časih, je na današnji novinarski konferenci pred odprtjem dogodka dejal Jurij Korenc iz Studia 37. Razstavljenih je nekaj čez 150 raznovrstnih plovil dolžin od 2,5 do 30 metrov.